Just Vink (Theater te Water) mist voet na scheepsongeval

Just Vink.

De man die donderdag zwaargewond raakte bij een ongeluk met zijn schip in de Oostersluis in Groningen is Just Vink van Theater te Water.

Vink verloor zijn voet, nadat deze tijdens het aanleggen van zijn schip de Verwondering was blijven steken in een aantrekkende tros. Door intuïtief en snel handelen van hemzelf en zijn zoon Bram lijken nog ernstiger gevolgen te zijn voorkomen. Een ambulance was binnen enkele minuten ter plaatse.

Vink en zijn zoon waren onderweg voor een bijdrage, volgend weekendeinde, aan Winterwelvaart in Zoutkamp, de eerste activiteit van Podium Verwondering. Onder die vlag gaat de boot, waarop Vink decennia lang voorstellingen maakte met zijn Theater te Water, de toekomst in. ,,We hopen dat dit gewoon kan doorgaan”, zegt Bram. ,,Alles leek perfect. Just is misschien inmiddels wat ouder en strammer, maar hij is nog steeds een steengoeie schipper. Er kon niks fout gaan. En dan gaat het tóch nog mis.’’

Afscheid

Een jaar geleden nam Theater te Water na 35 jaar afscheid met vier uitverkochte voorstellingen in de Groningse Stadsschouwburg en De Nieuwe Kolk in Assen. Daarin speelden acteurs van naam met een verleden op De Verwondering mee, onder wie Bert Visscher, Arno van der Heyden, Miranda Bolhuis, Frank den Hollander en Alina Kiers. Nog tijdens de afscheidsavond sprak in de foyer van de schouwburg al voorzichtig over een nieuwe toekomst van zijn schip.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu