KEI-week in Groningen gaat door. Eerstejaars kunnen studententijd inluiden op terrassenfestival op evenemententerrein Roodehaan

Zo zag de KEI-week eruit in 2017. Foto: Archief DVHN

Voor de KEI-week, de traditionele introductie van eerstejaars in Groningen, wordt een KEI-terras ingericht op evenementenlocatie Roodehaan in Groningen.

De organiserende Stichting KEI maakt dinsdag bekend dat de KEI-week in ‘bijna reguliere vorm’ doorgaat. De traditionele feesten kunnen echter geen doorgang vinden. Om de KEI-lopers toch de kans te geven elkaar in hun KEI-groepen te ontmoeten, wordt een terrassenfestival gehouden op evenemententerrein Roodehaan.

KEI-lopers kunnen elkaar op het speciale KEI-terras ontmoeten om alsnog op feestelijke manier hun studententijd in te luiden. Wel wordt met tijdsloten gewerkt.

Informatieve evenementen

Bijna alle informatieve evenementen kunnen in iedere situatie doorgang vinden, meldt Stichting KEI. Voorbeelden van dergelijke evenementen zijn een informatiemarkt op de Drafbaan, waar studentenpartijen en organisaties zichzelf kunnen presenteren, een voorlichtingsevenement over seks, drugs en alcohol, en een sportmarkt.

Dergelijke evenementen worden zo ingericht dat alle KEI-lopers op een veilige manier ontvangen kunnen worden. Hiervoor wordt bij indoorevenementen gewerkt met Testen voor Toegang . Ook wordt gewerkt met tijdsloten, gaan enkele buitenevenementen op 1,5 meter plaatsvinden en worden enkele evenementen over twee dagen uitgesmeerd om zoveel mogelijk KEI-lopers welkom te kunnen heten.

De KEI-week vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 20 augustus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu