Kabinet: 'Per 15 juli meerdere bezoekers in verpleeghuizen welkom'

Premier Rutte met ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) links en Martin van Rijn (Medische Zorg) tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Foto: ANP

Vanaf half juli wordt het mogelijk om met meerdere mensen bij opa of oma in het verpleeghuis langs te gaan. Dat zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vanavond in het coronadebat met de Tweede Kamer. Dit is goed nieuws voor veel mensen, die ernaar smachten om hun naasten weer in levende lijve te zien en spreken.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en De Jonge van woensdag werd al duidelijk dat de huidige bezoekregeling vanaf 25 mei wordt verruimd. Meer verpleeghuizen mogen dan een regeling van één bezoeker per per dag per bewoner invoeren. Nu is dat slechts in 26 tehuizen toegestaan (één per GGD-regio).  Vanaf 15 juni komen locaties in het hele land in beeld. Als vereiste voor de versoepeling geldt wel dat verzorgingshuizen moeten voldoen aan de corona-eisen. De regionale GGD’s zullen hier over oordelen.

Nieuws

menu