D66 in Tweede Kamer bezorgd over Paddepoelsterbrug Groningen, partij stelt opnieuw vragen

De restanten van de verdwenen Paddepoelsterbrug zijn in september verwijderd. Foto: Archief Rijkswaterstaat

De D66-fractie in de Tweede Kamer wil eindelijk wel eens van minister Cora van Nieuwenhuizen weten hoe de nieuwe, definitieve Paddepoelsterbrug eruit ziet. Hij is bezorgd.

,,Wij verbazen ons dat Rijkswaterstaat, als je bekijkt wat die organisatie allemaal voor elkaar krijgt, zó lang doet over zo’n simpele brug’’, zegt Kamerlid Rutger Schonis. Het maakt hem ongerust, ook al omdat er al zo lang wordt gewacht op een herstelplan.

Directe aanleiding voor de bezorgdheid van Schonis, die nu voor de derde keer vragen stelt over de Paddepoelsterbrug, is een bericht van Rijkswaterstaat over het verwijderen van de restanten van de oude brug over het Van Starkenborghkanaal.

Alleen enthousiasme over scheepvaart

,,In het bericht toont Rijkswaterstaat zich alleen maar enthousiast dat schepen geen last meer van de brug hebben. Geen woord over de zorgen bij omwonenden en de lokale, regionale en landelijke politiek.’’

D66 wil begin december horen hoe Rijkswaterstaat de nieuwe, definitieve brug realiseert. De partij vindt het vreemd dat daar nog geen zicht op is, net zo min als op de aangekondigde tussenoplossing: er zou volgend jaar een hoge fiets/wandelbrug komen.

De Paddepoelsterbrug werd twee jaar geleden kapot gevaren door een bedieningsfout van de brugwachter. Alle politieke partijen in gemeenteraden en provinciale staten vinden de brug onmisbaar voor recreatie, leefbaarheid en (veilige) bereikbaarheid. Omwonenden en een zeer grote groep gebruikers hebben zich voor dat doel verenigd in de groep BrugTerug.

Nieuws

Meest gelezen

menu