Kameraadschap Noord-Nederland demonstreerde in Winschoten tegen asielzoekers

Voorop in de stoet het spandoek van Landstorm Nederland. FOTO DVHN

De groep Kameraadschap Noord-Nederland demonstreerde zaterdagmiddag in Winschoten tegen de komst van asielzoekers - of naar eigen zeggen: 'asielmisbruik' - naar Oost-Groningen.

De groep trok vanaf 13.00 uur vanaf station Winschoten richting het Oldambtplein. Er meldden zich zo'n honderd mensen aan via de Facebookpagina van Kameraadschap Noord-Nederland om deelnemen aan de demonstratie. Uiteindelijk liepen 45 mensen mee. De demonstratie verliep rustig.

Politie
In Winschoten werd politie en ME ingeschakeld voor de demonstratie van Kameraadschap Noord-Nederland. Ze waren op voorhand in grote getalen aanwezig. De politie Emmen meldde op Twitter dat zij hun collega's in Winschoten zaterdag bijstonden.

Verzamelen
Demonstranten verzamelden zich bij het station van Winschoten, vanwaar de demonstratie vertrok. Meelopers droegen spandoeken. Volgens Jos Schaafsma, secretaris van de ChristenUnie in de gemeente Oldambt, waren het vooral mensen van buiten Winschoten die meelopen.

Ook waren er spandoeken van RVF Landstorm Nederland, een organisatie die zich 'een elite groepering' noemt, die zich naar eigen zeggen op Facebook 'in binnen en buitenland inzet voor onze politieke volks-nationalistische beweging'. In de Tweede Wereldoorlog was Landstorm Nederland een afdeling van de Duitse Waffen-SS: de 34. SS-Freiwilligen-Grenadier-Division Landstorm Nederland. De eenheid bestond uit Nederlandse vrijwilligers.

Nationaal socialistisch
Op Facebook beschrijft de groep het doel van de demonstratie: ,,Het huidige asiel "beleid" is een landelijk probleem wat in elk dorp of stad telt. Deze asiel-invasie loopt aan alle kanten uit de hand en mensen blijven wegkijken. Maar dat is hierbij afgelopen. Nodig je familie, vrienden en collega's uit om samen met ons een tegengeluid te maken tegen deze waanzin!''

Kameraadschap Noord-Nederland omschrijft zichzelf als 'een jonge organisatie die zich richt op nationaal gezinde mensen met een socialistisch hart in Noord-Nederland', zo valt te lezen op Facebook.

Nieuws

Meest gelezen

menu