Kamerlid Anne Kuik (CDA) noemt het 'schrijnend' dat politieagenten sommige streken in Groningen 's avonds en 's nachts mijden en wil 'fundamentele veranderingen'

Boerderijen zoals deze in Alteveer zijn de ideale schuilplek voor criminele activiteiten in het Ommeland, stellen onderzoekers. Hier werden begin 2022 1,5 miljoen sigaretten gevonden.

Boerderijen zoals deze in Alteveer zijn de ideale schuilplek voor criminele activiteiten in het Ommeland, stellen onderzoekers. Hier werden begin 2022 1,5 miljoen sigaretten gevonden. Foto: Freerk Boskers

Kamerlid Anne Kuik (CDA) wil ,,fundamentele veranderingen” om het Groningse Ommeland weerbaar te maken tegen criminaliteit en noemt het ‘schrijnend’ dat politieagenten sommige streken ‘s avonds en ‘s nachts mijden. Ze vraagt concrete maatregelen van minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid om de gemeenten in Groningen te helpen bij de strijd tegen de misdaad.

Kuik heeft donderdag vragen ingediend naar aanleiding van berichtgeving in Dagblad van het Noorden . Ze wil onder meer weten welke stappen er volgens minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid nodig zijn ,,om ervoor te zorgen dat ook in de dunbevolkte (grens)gebieden in Nederland een georganiseerde overheid tegenover de georganiseerde criminaliteit staat?”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's