Kamervragen over aantijging van misstanden bij Hanzehogeschool

De Hanzehogeschool Groningen op de Campus Zernike. Foto: Archief DVHN

Naar aanleiding van een opiniestuk in het Nederlands Dagblad zijn kamervragen gesteld over vermeende misstanden bij de Hanzehogeschool Groningen.

In het stuk beschrijft econoom en jurist Antonie Kerstholt hoe een rapport van een oud-medewerker over misstanden aan de Hanzehogeschool door de Raad van Toezicht van de instelling terzijde is geschoven. Ook de Onderwijsinspectie reageerde niet op het rapport. Om wat voor misstanden het gaat maakt Kerstholt niet bekend vanwege een geheimhoudingsplicht voor ex-werknemers in het hoger beroepsonderwijs.

Kamervragen

Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie heeft de minister vragen gesteld over de zaak. Die gaan over de rol van de Raad van Toezicht van de Hanzehogeschool en de behandeling van het onderzoeksrapport van de klokkenluider door de Onderwijsinspectie.

Eerder dit jaar schreef Kerstholt hierover al bij The Post Online . De Hanzehogeschool reageerde toen dat de Raad van Toezicht heeft geconcludeerd dat er wettelijk geen sprake was van een misstand. Voorzitter Koen Schuiling: ,,De Raad van Toezicht heeft zorgvuldig gekeken naar een wirwar van aantijgingen, verdachtmakingen en suggesties en heeft zich hierbij zorgvuldig laten adviseren.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu