Kamikazepiloot uit Hoogezand klemgereden op de A7 bij Groningen. Man had schuim op de mond staan

Foto: Archief DVHN

De politie heeft woensdag een ‘kamikazepiloot’ klemgereden op de A7 bij Groningen. De man, een 24-jarige inwoner van Hoogezand, werd vervolgens aangehouden voor onder meer het rijden onder invloed en het plegen van verzet tegen de politie.

Een medewerker van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie zag omstreeks 14.00 uur allerlei remlichten branden. Direct daarna zag hij een personenauto allerlei gevaarlijke manoeuvres uitvoeren.

De auto schoot van links naar rechts over de weg en haalde diverse auto’s in via de vluchtstrook. Hij raakte hier en daar zelfs de vangrail.

Andere weggebruikers moesten uitwijken of remmen om een aanrijding te voorkomen.

Bestuurder probeerde agent te bijten

De agent, die in een onopvallende auto reed, besloot in te grijpen en de Hoogezandster tegen de vangrail klem te rijden. Dat lukte, maar toen de agent bij de bestuurder kwam bleek deze totaal niet aanspreekbaar.

De man was door het dolle heen, zwaaide met zijn armen en had het schuim op de mond staan. Het was lastig voor de agent om de bestuurder onder controle te krijgen en tegelijkertijd om assistentie van collega’s te vragen. De bestuurder probeerde de agent zelfs te bijten.

Vermoedelijk onder invloed van drank en/of verdovende middelen

Het lukte de agent uiteindelijk met hulp van twee automobilisten, die hun auto aan de kant hadden gezet, de man onder controle te krijgen. Hij werd aangehouden en even later door een ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de man onder invloed van drank en/ of verdovende middelen leek, werd daar ook een bloedmonster genomen.

Vervolgens is hij op het politiebureau gehoord en weer op vrije voeten gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, verkeersgevaarlijk rijgedrag en het plegen van verzet tegen een politieambtenaar.

Laksporen van een andere auto

Op de auto van de verdachte werden ook nog laksporen van een andere auto aangetroffen. De bestuurder van die auto, die door de verdachte was aangereden, meldde zich woensdag ook bij de politie.

De Hoogezandster wordt daarom ook het verlaten van een plaats ongeval ten laste gelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu