'Kandidaat voor koop van vervallen grenskantoor in Rhederbrug'

Wordt het vervallen grenskantoor nu eindelijk wel opgeknapt? Foto: Huisman Media

Bij de gemeente Westerwolde hebben zich in de afgelopen 11 kandidaten voor de koop van het voormalig grenskantoor in Rhederbrug gemeld.

Dat heeft wethouder Bart Huizing aan de gemeenteraad verteld. Volgens hem wordt met een van die kandidaten concreet gesproken over de koop en een nieuwe bestemming van het pand. ,,Binnenkort geven we daar meer duidelijkheid over.’’

Rotte kies

Het grenskantoor kwamen jaren leeg te staan en verpauperde vervolgens zeer, tot ergernis van omwonenden en ook de gemeentebestuurders. De gemeente kocht de ‘rotte kies’ enkele jaren geleden van de toenmalige eigenaar en leek het lange tijd te kunnen verkopen aan een regionale ondernemer.

Die haakte eerder dit jaar echter toch af waarna de gemeente anderen met plannen opriep zich te melden, met als gevolg dat nu dus opnieuw met een kandidaat wordt gepraat. Huizing hoopt dat het overleg nu wel een goed einde kent en het pand eindelijk wordt opgeknapt. De gemeente zou het ook kunnen slopen maar de bestuurders willen, gezien de bijzondere historie van het gebouw, als het even kan niet tot die maatregel overgaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu