Kapotte tondeuses, tosti-ijzers en opladers: Leerlingen doen mee aan E-Waste wedstrijd. Ryano (11): 'Met 1000 punten ga ik kaal'

Leerlingen van Kindcentrum Noord in Delfzijl doen mee aan de E-waste Race. Maurice (11), Merijn (12) en Daan (13) slaan direct toe als een auto op de oprit rijdt.

Leerlingen van Kindcentrum Noord in Delfzijl doen mee aan de E-waste Race. Maurice (11), Merijn (12) en Daan (13) slaan direct toe als een auto op de oprit rijdt. Foto: Duncan Wijting

De kans dat Ryano (11) straks geen haar meer op zijn hoofd heeft is groot. Zijn klas van Kindcentrum Noord in Delfzijl stijgt hard op de scorelijst van de E-waste Race. Wat voor elektronisch afval halen de leerlingen dinsdagmiddag op?

,,Het zijn net mieren’’, lacht leraar Younes Bahbouh. De leerlingen van groep 8a en 8b van Kindcentrum Noord rennen de straten van Delfzijl Noord in. Met twee bolderkarren, een winkelkarretje en tientallen boodschappentassen gaan de kinderen langs de huizen om elektronisch afval te verzamelen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's