Kappers in Groningen plakken posters en bakken kniepertjes om te demonstreren tegen coronamaatregelen en gebrek aan steun: 'Deze derde lockdown valt heel zwaar'

Kappers in Nederland demonstreerden donderdag tegen de lockdown. Ook in Groningen laten kappers van zich horen. Sommige zetten alleen een berichtje op Facebook, anderen verkopen kniepertjes en snert bij de deur om aandacht te vragen voor hun benarde situatie.

Melissa Schoneveld uit Bedum heeft demonstratief poppen in haar kappersstoelen geplaatst om haar ongenoegen te uiten over de lockdown en het gebrek aan compensatie.

Melissa Schoneveld uit Bedum heeft demonstratief poppen in haar kappersstoelen geplaatst om haar ongenoegen te uiten over de lockdown en het gebrek aan compensatie. Foto: Marjorie Noë

Poes Pip zit donderdagochtend als eerste klant op de kappersstoel van Janet Brandsma uit Hoogezand, want mensen knippen mag niet. Voor de derde keer in anderhalf jaar tijd moest Brandsma haar schaar neerleggen en de deuren van Janet’s Haarstyle sluiten. Donderdag verkoopt ze bij de deur kniepertjes en erwtensoep aan klanten. ,,We wilden íéts doen om actie te voeren voor de zaak. Toevallig valt dit samen met de landelijke demonstratie. Klanten vinden het heel leuk’’, zegt Brandsma.

Nieuws

menu