In Wedde doen zondag 300 mensen mee aan de Wens Marathon waardoor ze geld inzamelen voor de Wensambulance Noord-Nederland; mede-organisator Johannes Houwen rekent op vele duizenden euro's

De kas van de Stichting Wensambulance Noord-Nederland wordt zondag in Wedde door 300 mannen, vrouwen en kinderen fors gespekt.

De deelnemers aan de Wens Marathon lopen ook over het terrein van de Burcht in Wedde.

De deelnemers aan de Wens Marathon lopen ook over het terrein van de Burcht in Wedde. Foto: Archief Huisman Media

Zij nemen dan deel aan de zogenoemde Wens Marathon waarbij 5, 10 of 21,1 kilometer wordt hardgelopen of gewandeld. Het inschrijfgeld en geld van sponsors dat de deelnemers hebben ingezameld, gaat naar de Wensambulance.

Rotterdam

Johannes Houwen is mede-initiatiefnemer van het evenement. Hij verwacht dat er duizenden euro’s binnenstromen. Houwen is ondernemer in Wedde en wil zelf dit najaar met enkele vrienden de marathon van Rotterdam lopen. Hij wil met die prestatie ook geld voor een goed doel inzamelen, maar kon er maar geen bedenken.

Dat veranderde toen hij in Wedde de Wensambulance in actie zag. Die helpt mee om door middel van begeleidend ambulancevervoer wensen van zieke mensen in vervulling te laten gaan. ,,Mijn medelopers en ik besloten niet te wachten tot Rotterdam, maar in Wedde een Wens Marathon op te zetten. De inschrijving daarvoor is inmiddels gesloten. De Wensambulance krijgt het totale bedrag na de marathon van Rotterdam waar we dus ook geld willen ophalen.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu