Kees Klomp houdt Johan Modderman lezing over 'stuk systeem'

Kees Klomp. Foto: Archief Duncan Wijting

De Johan Modderman Stichting heeft Kees Klomp uitgenodigd voor een lezing, met als onderwerp: ‘Hoera, het systeem is stuk’. Zaterdag houdt Klomp zijn verhaal in de Lutherse kerk in Groningen.

Samenleving

Klomp stelde zichzelf in 2006 een doel. Hij wilde bedrijven ervan overtuigen dat je ook succesvol kunt ondernemen zonder dat het ten koste gaat van mens en milieu. Ook in zijn lezing wil hij mensen op een andere manier naar de samenleving laten kijken. Een maatschappij waar de welvaart weliswaar exponentieel is toegenomen, maar niet zonder gevolgen.

Volgens Klomp is het commonisme de derde weg, die ontstaat naast het kapitalisme en communisme en die wordt gekenmerkt door een machtsverschuiving van bedrijven naar burgers.

Het is de dertiende keer dat de stichting een lezing laat houden. Fokke Fennema, stichtingsvoorzitter, is bijzonder ingenomen met de komst van Klomp. ,,Voor de buitenwereld wellicht een iets minder bekende spreker, maar ik kan de mensen verzekeren; hij is een boeiende verteller.” Eerdere sprekers die een lezing hielden waren; Huub Oosterhuis, Herman van Veen, Ivo Opstelten, Herman Wijffels, Pieter van Vollenhoven en Jan Mulder. ,,En allemaal gratis”, zegt Fennema. Daardoor kan de volledige opbrengst van de kaarten naar een goed doel.

Microkredieten

De Jan Modderman Stichting organiseert jaarlijks een lezing, deels als inhoudelijke bijdrage aan de verbetering van de wereld en deels als financiële bijdrage daaraan. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar een duurzaam doel. ,,We hebben met de lezingen enkele tienduizenden euro’s opgehaald. Met dat geld kunnen we microkredieten verlenen aan kleine bedrijven of ondernemers. Op die manier hebben we wereldwijd al driehonderd projecten van de grond getild.”

Voor meer info: www.janmoddermanstichting.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu