Kermis in Ter Apel gaat door, na een kort geding zonder uitspraak

De opbouw van de kermis op het Marktplein in Ter Apel kan beginnen. Foto: Huisman Media

De kermis op het marktplein in Ter Apel gaat deze week gewoon door. Of dat plein volgend jaar ook nog de kermislocatie is, is echter de vraag.

Dat is de uitkomst van het kort geding dat dinsdag diende in de arrondissementsrechtbank in Groningen.

Het geding was aangespannen door 8 winkeliers in Ter Apel. Zij maakten bezwaar tegen het doorgaan van de kermis en stonden in de rechtbank tegenover de gemeente Westerwolde. Die gaf de vergunning voor de kermis af.

De winkeliers zeggen niets tegen de kermis te hebben maar stellen wel dat dit evenement in deze coronatijd te riskant is. Ze stellen ook dat door de kermis een week lang veel parkeerplekken op de markt verdwijnen wat hun bedrijfsvoering schaadt. Ze willen dat de kermis en andere evenementen voortaan elders in het dorp plaatsvinden.

Om tafel met gemeente

Tot een rechterlijke uitspraak kwam het bij het kort geding niet. De winkeliers trokken hun eis in. ,,Waardoor de kermis dit jaar op het marktplein door kan gaan’’, zegt hun woordvoerster Monique van Zijl. ,,Maar voorwaarde bij het intrekken van onze eis was wel dat we met de gemeente om tafel gaan om te komen tot een oplossing waar het gaat om een geschikte locatie voor dit soort evenementen. Zo’n gesprek hadden wij sowieso graag gewild, we wilden helemaal niet naar de rechter maar moesten omdat de gemeente ons bezwaarschrift niet op tijd behandelde.’’

De woordvoerder van de gemeente bevestigt dat op korte termijn met de betrokken partijen gepraat gaat worden over de meest geschikte locatie voor evenementen als de kermis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu