Kermiskamp Groningen gaat na jaren strijd op de schop. Niet alle families blij met (tijdelijke) verhuizing van Helperdiep naar Winschoterdiep. 'Maar ik wil er ook geen hartaanval van hebben'

Na tientallen jaren strijd en gesteggel gaat het Kermis Exploitanten Terrein in Helpman dan toch eindelijk op de schop. De bewoners verhuizen - tijdelijk of permanent - naar een nieuwe locatie in de stad.

Sinds de laatste week van 2021 zijn in de avonduren vrijwel alle woonwagens van kermisklanten verhuisd voor de komende opknapbeurt. De laatste volgen de komende dagen. De meeste keren uiterlijk in oktober terug, een stuk of vijf blijven op de nieuwe stek aan het Winschoterdiep.

Sinds de laatste week van 2021 zijn in de avonduren vrijwel alle woonwagens van kermisklanten verhuisd voor de komende opknapbeurt. De laatste volgen de komende dagen. De meeste keren uiterlijk in oktober terug, een stuk of vijf blijven op de nieuwe stek aan het Winschoterdiep. Foto: Geert Job Sevink

Het is nog even behelpen want de stroom- en gasleidingen moeten nog komen. Toch zijn Ellis Prins en haar gezin dik tevreden met hun nieuwe woonplek op bedrijventerrein Euvelgunne. Kort voor oud en nieuw verhuisden ze met hun woonwagen naar de hoek Bornholmstraat-Upsallaweg, als een de eerste bewoners van het KET-kermiskampje aan de Helper Westsingel.

Nieuws

Meest gelezen

menu