Kern Winschoten op de schop

Kern Winschoten op de schop

De sloop van de busremise in Winschoten begint in april. Het is na de sloop van supermarkt C1000 en een deel van de oude LTS een van de meest in het oog springende operaties in het centrum.

De sloop van de busremise in Winschoten begint in april. Het is na de sloop van supermarkt C1000 en een deel van de oude LTS een van de meest in het oog springende operaties in het centrum.

De sloop van de busremise en vervolgens de sanering van het terrein nemen ongeveer twee maanden in beslag. De slopers verwachten veel asbest aan te treffen. De grond is verontreinigd met olie.

Megaklus

Voor het busvervoer betekent het dat de bussen tijdelijk een nieuwe halteplaats krijgen. Het is de bedoeling dat er zes tijdelijke haltes komen, ongeveer ter hoogte van het NS stationsgebouw. De busremise is eigendom van NS Vastgoed. Het terrein krijgt een totaal andere uitstraling, met een plein, nostalgische verlichting en veel groen. Er komt geen overdekte remise voor terug.

De megaklus in het centrum van Winschoten, waartoe ook de aanpak van de Emmastraat, de Venne en Bosstraat horen, ligt in handen van de Oldambtster Wegenbouw Combinatie (OWC). De firma hecht veel waarde aan communicatie met bewoners en ondernemers. Voor die groepen wordt op 17 februari een inloopbijeenkomst gehouden in zalencentrum Lamain in de Bosstraat. Daarnaast komt er een tweetalige app, in het Nederlands en in het Duits, omdat ook veel Duitse bezoekers van het centrum met de centrumwerkzaamheden te maken krijgen. OWC stelt twee buurtconciërges aan, die gedurende de werkzaamheden, die tot december lopen, contactpersoon en aanspreekpunt zijn voor bewoners en ondernemers.

Archeologische vondsten kunnen planning in de war schoppen

Om het project goed te volgen, kunnen betrokkenen ook terecht in een pand aan de Venne, dat dienst doet als informatiepunt. Op speciale beeldschermen is te zien hoe de binnenstad eruit gaat zien.

In de eerste week van maart wordt de Bosstraat, de eerste 100 meter afgesloten voor het verkeer, omdat er een nieuwe asfaltlaag wordt aangelegd. Ook komt er een nieuw riool voor hemelwater.

Woordvoerder Henk Steenge van OWC verwacht geen noemenswaardige problemen tegen te komen tijdens de maanden durende klus in het Winschoter centrum. ,,Alleen als we iets in de grond tegen komen van archeologische waarde kan het project stagneren.”

Steenge sluit niet uit dat tijdens graafwerkzaamheden restanten van de oude stadsmuur opduiken. Restanten kunnen met name onder de Emmastraat worden aangetroffen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu