Kerstdiner van eigen bodem: boeren in Drenthe en Groningen haken in op kerst met lokale producten en gerechten

Een speciaal kerstijsje van de koe uit het eigen dorp? Lekker stukje vlees? Een schotel daarvan? Of zelfs een heel kerstmenu met alles erop en eraan? Boeren met hun winkels in Groningen en Drenthe verlekkeren zich aan kerst en willen de producten waar zij trots op zijn op de kersttafel van hun buren zetten.

Boerderijwinkels richten zich massaal op de kerstmaaltijd. Kok Jan Willem Vrieling (l) uit Orvelte en boer Niels Nijboer uit Zuidveld bedachten zelfs een driegangenmenu van lokale, Drentse producten.

Boerderijwinkels richten zich massaal op de kerstmaaltijd. Kok Jan Willem Vrieling (l) uit Orvelte en boer Niels Nijboer uit Zuidveld bedachten zelfs een driegangenmenu van lokale, Drentse producten. Foto: Jan Anninga

Talitha Folkersma heeft het er maar druk mee bij Zandtster Zuivel. De komende dagen maakt ze in de zuivelruimte in ‘t Zandt een hele rits kerstdesserts. Het zijn vrolijk versierde toetjes die makkelijk extra sjeu geven aan een gezellige avond. En bovenal het hoofdingrediënt: melk van de Zandtster koeien van Van Leeuwen.

Nieuws

menu