Kerstmarkt Bourtange stuk rustiger dan eerdere jaren. Maar de Mistletoe Express vindt genoeg liefde: 'Esra is Sinterklaas al vergeten'

Dit jaar zijn er geen drommen mensen op de kerstmarkt in Vesting Bourtange, maar dat mocht de pret zaterdag niet drukken.

Jelmer en Amra geven elkaar een zoen onder de Mistletoe Express. De kerstmarkt in Bourtange is rustiger door de coronamaatregelen, maar bezoekers hebben het prima naar hun zin.

Jelmer en Amra geven elkaar een zoen onder de Mistletoe Express. De kerstmarkt in Bourtange is rustiger door de coronamaatregelen, maar bezoekers hebben het prima naar hun zin. Foto: Huisman Media

Vanwege de coronamaatregelen zijn er minder kraampjes en worden ook minder bezoekers binnengelaten. Wie de markt de komende weken wil bezoeken, wordt aangeraden te reserveren. De organisatie heeft ondanks die tegenvaller wel alle moeite gedaan om de vesting feestelijk aan te kleden. De wallen zijn voorzien van kerstbomen, er slingeren duizenden lampjes over bomen, huizen en zelfs op de molen. Her en er brandt een vuurtje.