Kerststal met stofzuigers Henry als Jezus en Hetty als Maria bij Technisch Bureau Feikens in Winschoten

De kerststal van Technisch Bureau Feikens. Foto: Eigen foto

Winkelend publiek in Winschoten kan zich sinds vrijdag vergapen aan een wel heel bijzondere kerststal. Technisch Bureau Feikens in de Langestraat maakte een kerststal met de welbekende stofzuigers van het merk Numatic. Die met de lachende gezichtjes

Op de met stro bedekte etalagevloer staat een kartonnen doos met daarin een rode stofzuiger van het type Henry met een speen in de mond. Er omheen staan een roze Hetty en drie (grotere) stofzuigers van het type Henry, in de kleuren rood, groen en blauw, met kroontje op hun ‘hoofd’.

Dit tafereel stelt overduidelijk de geboorte van Jezus voor. Met het kindeke Jezus in de kribbe, Maria en de drie koningen Casper, Balthasar en Melchior. ,,Een ideetje van mijn broer Harold”, zegt Jan Feikens.

,,Ik zag hem vanochtend ineens met die kroontjes bezig. Toen had ik het meteen door. Deze stofzuigers lenen zich hier fantastisch voor. Met hun naampjes en hun kleurtjes. Ze zien er ook een beetje uit als mensen.”

Bovendien moest de etalage toch al in kerstsfeer worden gebracht, vertelt Feikens. ,,Nee, is het niet gebruikelijk dat we een kerststal in de etalage hebben. Vroeger wel eens, maar al heel lang niet meer. Maar dit is toch wel mooi. Klanten en voorbijgangers reageren er ook heel leuk op.”

Nieuws

menu