Kijk hier hoe Hans Nijland op Ameland zijn eerste 'birdie' slaat en het met scholeksters aan de stok krijgt

Hans Nijland aangevallen op de golfbaan.

Zijn motto was altijd 'hoe kleiner de bal, hoe groter de kwal', maar die tijd heeft Hans Nijland definitief achter zich gelaten. Tegenwoordig leeft de oud-directeur van FC Groningen zich maar wat graag uit op de golfbaan, onder anderen in gezelschap van zijn vrouw Marieke die ook met het virus besmet is geraakt.

Zo is de golfbaan op Ameland ook een graag bezochte locatie geworden van het duo. Deze week streken ze er neer met hun vrienden Paul en Manon. Nijland sloeg er zowaar zijn eerste birdie, al lijkt het erop dat de pas 60 jaar geworden ondernemer iets niet helemaal goed heeft begrepen tijdens zijn cursus voor het GVB, het golfvaardigheidsbewijs.

Nijland sloeg namelijk een wel heel merkwaardoge birdie in de Amelandse duinen. De Groninger werd doelwit van rondvliegende scholeksters. Die hadden het overduidelijk op de voormalige clubbestuurder voorzien.

'Kom op Hansie'

Met de woorden 'kom op Hansie' wordt Nijland nog wel aangemoedigd door zijn vrienden, maar hij raakte van het rondvliegende gevogelte dusdanig van slag dat zijn poging om de bal een flink eind weg te slaan totaal de mist in ging. Dat uiteraard tot groot plezier van zijn maat Paul die op de achtergrond stikt van het lachen. 'Klaar' zegt Nijland, die snel het balletje pakt, de club in de tas doet en er vandoor gaat.

Nieuws

menu