Kijk hier hoe een slechtziende man met zijn hond in het water van de Diepenring in Groningen valt. 'Aan deze onveilige situatie moet echt snel een einde komen'

Nee, er is maandagochtend geen man in het water van de Diepenring aan de Turfsingel in Groningen gesprongen om zijn hond te redden. Volgens Mizra Bouwland, eigenaar van de naastgelegen Built2last Fitnessclub, zit de vork heel anders in de steel.

Beelden van de beveiligingscamera van de sportschool tonen aan wat er even voor elf uur daadwerkelijk is gebeurd. Een slechtziende man viel met zijn hond in het water, omdat hij moest uitwijken voor de nieuwe fietsenrekken.

Twee medewerkers van Bouwland zagen wat er gebeurde en kwamen samen met een andere omstander gelijk in actie om de man en de hond te redden. ,,,Met drie man sterk hebben we beiden uit het water gehaald”, zegt Bouwland. ,,Dat ging moeizaam, omdat naarmate de man verder uit het water kwam het steeds lastiger werd om ook de hond te redden. Uiteindelijk is het gelukt. Daarna arriveerde pas de brandweer.”

De man werd opgevangen en gecontroleerd door ambulancemedewerkers, waarna hij voor de zekerheid naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Onveilige situatie

Naderhand bleek wat er precies was gebeurd. Bouwland spreekt van een onveilige situatie voor de deur van haar sportschool. ,,Hij is slechtziend en heeft de nieuwe fietsenrekken - de zogenaamde ‘nietjes’ - over het hoofd gezien. Die zijn eind vorig jaar na de herinrichting van de weg aangelegd. Sindsdien is het hier een stuk onveiliger, omdat er geen stoep meer is. Auto’s, bussen, fietsen en voetgangers maken gebruik van dezelfde ruimte, waarbij ook tussen weg en water geen wegafscheiding meer bestaat.”

‘Dit is nog maar het begin’

Bouwland zegt dat de kans op meer ongelukken groot is. ,,Dit is nog maar het begin. We vrezen al een tijdje voor dit soort situaties. Maar als je bij de gemeente aan de bel trekt, dan moet je zes weken op een antwoord wachten. Daarom willen we graag hierop de aandacht vestigen en hopen we dat deze verkeerssituatie echt snel wordt aangepakt.”

Nieuws

menu