Kim uit Winschoten is de jongste winnares van de Postcode Loterij Miljoenenjacht ooit (ze kocht een auto maar is vooral heel gewoon gebleven)

Kim verliet de Miljoenenjacht een ton rijker maar bleef vooral normaal. Foto: Archief DvhN

Het 20ste seizoen van de Postcode Loterij Miljoenenjacht begint zondag. Wie zeker de eerste uitzending bekijkt, is Kim uit Winschoten. Zij werd een jaar geleden de jongste winnares ooit en bleef daarna vooral normaal.

Een ton won ze in september vorig jaar, 20 jaar was ze. Haarscherp staat die dag nog in haar geheugen gegrift. De reis naar de studio, de vele uren durende opnamen voor de show waar nog 49 bewoners uit haar wijk aan meededen (,,velen van hen kende ik niet’’), de uiteindelijke zege, de felicitaties die na afloop van alle kanten op haar afkwamen.

Een auto gekocht

Die zege gaf haar blijvende mooie herinneringen maar heeft haar leven niet of nauwelijks veranderd, zo stelt ze een jaar na dato vast. ,,Ik woon nog altijd in Winschoten. Van het geld heb ik een auto gekocht en wat overbleef, heb ik keurig op de bank gezet. Ik heb er geen gekke dingen mee gedaan.’’

Wat wel is veranderd, is haar visie op haar maatschappelijke loopbaan. Toen ze de show won, studeerde ze farmacie. Maar die studie beviel toch niet zo goed. ,,En daarom begin ik binnenkort aan een opleiding voor leraar wiskunde in Groningen. Een deeltijdstudie want ik werk ook in een winkel en dat blijf ik gewoon doen.’’ Ze blijft ook gewoon kijken naar de Miljoenenjacht, met de stille hoop dat ze nog lang de jongste ooit blijft.

Een woordvoerster van de Postcode Loterij laat overigens weten dat de komende uitzendingen, te zien op SBS6, er anders uitzien dan vorige. ,,Vanwege corona zijn er veel minder mensen bij betrokken.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu