Kind met vinger vast in geldautomaat Gamma Stadskanaal. Na twee uur door brandweer en traumachirurg bevrijd

De GAMMA in Stadskanaal werd ontruimd, nadat een persoon bekneld kwam te zitten. Foto: Noordernieuws

In de Gamma aan de Steenhouwer in Stadskanaal zat sinds dinsdagmiddag kwart voor vier een persoon bekneld. De Officier van Dienst van de brandweer bevestigt dat het om een kind gaat dat met een vinger vast kwam te zitten in een geldautomaat.

Twee uur later werd het jonge slachtoffer bevrijd. De brandweer heeft zwaar gereedschap gebruikt om zo min mogelijk letsel te veroorzaken bij het kind, aldus de brandweerofficier ter plaatse. Daarom duurde de bevrijdingsoperatie lang.

Met spoed naar ziekenhuis

Een woordvoerder van de brandweer spreekt van een 'naar incident'. De brandweer schakelde hulp in van een monteur om de geldautomaat helemaal uit elkaar te halen. Alleen toen kon het kind worden bevrijd. ,,Een geldautomaat is natuurlijk gemaakt om niet gemakkelijk open te gaan. Het was geen eenvoudige klus."

Het kind kwam er volgens de woordvoerder niet zonder kleerscheuren vanaf en werd na bevrijding met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg. Wat het letsel precies is, kan de woordvoerder niet zeggen.

Traumachirurg mee met de helikopter

De eerste melding kwam binnen om kwart voor vier 's middags. Rond vijf uur werden meer hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter vanuit Eelde opgeroepen. Een traumachirurg uit het ziekenhuis kwam ook ter plaatse.

De doe-het-zelfzaak was dinsdagmiddag ontruimd om de hulpdiensten alle ruimte te geven.

Nieuws

menu