Kinderen blijven in Midden-Groningen vrijwillig na en werken spelenderwijs aan hun vaardigheden. Zo maakt ieder kind tijd voor een kansrijkere toekomst

Het is al na schooltijd wanneer kinderen van De Sterren zich uitleven in het gymlokaal van Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand. Zij kiezen er niet voor om na schooltijd zo snel mogelijk naar huis te gaan, maar blijven vrijwillig na. Dat heet de verlengde schooldag en maakt deel uit van het project Tijd voor Toekomst.

Kinderen leven zich na schooltijd uit in het gymlokaal van Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand. Spelenderwijs werken ze aan hun taal- en rekenvaardigheden en vergroten daarmee hun kansen voor de toekomst.

Kinderen leven zich na schooltijd uit in het gymlokaal van Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand. Spelenderwijs werken ze aan hun taal- en rekenvaardigheden en vergroten daarmee hun kansen voor de toekomst. Foto: Jan Kanning

Tijd waarin gewerkt wordt aan gelijke kansen voor alle schoolkinderen. Alleen heeft de een daar wat meer tijd voor nodig dan een ander. Het project wordt grotendeels betaald door het Nationaal Programma Groningen (NPG) en wordt tien jaar lang op zeven basisscholen aangeboden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's