Kinderen in Westerwolde geven zeven andere kinderen een gratis vakantie

De Jeugdraad van Westerwolde geeft 1000 euro aan het Kinderhotel.

De Jeugdraad van Westerwolde geeft 1000 euro aan het Kinderhotel. Foto: gemeente Westerwolde

Zeven kinderen vieren binnenkort een gratis vakantie in het Kinderhotel in Wedde. Dat met dank aan leeftijdsgenoten die 1000 euro op tafel leggen.

Bij die leeftijdsgenoten gaat het om 22 basisscholieren uit Westerwolde. Zij namen deze week deel aan de Jeugdraad, een ‘gemeenteraadsvergadering’ voor kinderen.

Resterende 500 euro naar KiKa

,,We laten kinderen zo kennismaken met gemeentepolitiek’’, zegt wethouder Wietze Potze (PvdA). ,,Deze keer konden ze 1500 euro besteden en het ging erom op welke manier.’’ Na verschillende debatten werd besloten 1000 euro aan het Kinderhotel, gevestigd in de Burcht van Wedde, te geven. De resterende 500 euro gaat naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Het Kinderhotel in de Burcht is voor kinderen die in tehuizen verblijven of door andere oorzaken nauwelijks aan vakantie toekomen. In de Burcht kunnen ze alsnog enkele dagen vakantie vieren. En wel gratis, dankzij allerlei donaties.

Genoeg voor 7 kinderen

,,Dat bedrag van 1000 euro is genoeg om zeven kinderen hier een vakantie te geven’’, zegt Frank Ferrari, voorzitter van de stichting die het Kinderhotel runt. ,,Ik ben enorm blij met het bedrag en ook met het feit dat de scholieren duidelijk maken de Burcht te waarderen.’’ Gemiddeld verblijven in het Kinderhotel op jaarbasis zo’n 600 jongens en meisjes.