Kinderen van Afghaanse vluchtelingen in Zoutkamp kunnen naar school in Uithuizen. Lauwers en Eems en Openbaar Onderwijs Groningen verzorgen de lessen

Het schoolgebouw aan de Wilgenhof in Uithuizen. Foto: Google Street View

De gemeente Het Hogeland heeft passend onderwijs geregeld voor de leerplichtige kinderen van de Afghaanse vluchtelingen die in november zijn teruggekeerd in de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp.

Het Hogeland heeft een onderwijs-locatie gevonden in het gebouw van de voormalige basisschool Koning Willem-Alexander.

Dit pand aan de Wilgenhof in Uithuizen wordt nu nog gebruikt door Werkplein Ability en particuliere huurders. Zij vertrekken echter medio december uit het pand. Daarna wordt het klaar gemaakt voor onderwijs.

Primair onderwijs

Schoolbestuur Lauwers en Eems uit Warffum neemt het onderwijs voor de kinderen in de basisschoolleeftijd voor zijn rekening.

Het is de bedoeling dat de kinderen 10 januari 2022 kunnen beginnen. Vanaf dat moment is onderwijspersoneel beschikbaar.

Voortgezet onderwijs

Openbaar Onderwijs Groningen (Internationale Schakelklas Groningen) verzorgt het voorgezet onderwijs voor de Afghaanse kinderen. Dat gebeurt vanaf vrijdag 3 december tijdelijk in een voorziening op de Marnewaard. Het is vervolgens de bedoeling dat ook deze kinderen vanaf 10 januari in Uithuizen onderwezen worden.

Ongeveer 120 kinderen in kazerne

Op dit moment verblijven ongeveer 120 kinderen in de kazerne in de Marnewaard. De helft van hen heeft de basisschoolleeftijd, de andere helft heeft de leeftijd om naar het voortgezet onderwijs te gaan. De kinderen worden met de bus naar school gebracht en van school gehaald.

De Afghaanse vluchtelingen verblijven naar verwachting tot 1 mei 2022 in de Willem Lodewijk van Nassaukazerne.

Nieuws

Meest gelezen

menu