Kinderhartcentrum UMCG in Groningen betreurt 'moddergooien' van centra Erasmus MC en UMC Utrecht, maar discussie woekert voort

Het kinderhartcentrum van het UMC Groningen betreurt dat er door de hartcentra in Utrecht en Rotterdam ‘met modder wordt gegooid’ in de discussie over concentratie van de kinderhartchirurgie. Het Erasmus MC en UMC Utrecht stellen dat Groningen onzuivere argumenten gebruikt.

Dik een uur cirkelde donderdagmiddag een vliegtuigje met spandoek boven het UMCG. Op het doek stond de boodschap: ‘Wij hebben hart voor Groningen’.

Dik een uur cirkelde donderdagmiddag een vliegtuigje met spandoek boven het UMCG. Op het doek stond de boodschap: ‘Wij hebben hart voor Groningen’. Foto: Eigen foto

Kindercardioloog Thomas Krasemann, hoofd van de kinderafdeling van het Erasmus MC in Rotterdam, stelde deze week in Zorgvisie dat in Groningen te hoge sterftecijfers zouden zijn bij operaties bij pasgeboren kinderen. Volgens Eduard Verhagen, hoofd van de kinderafdeling in het UMCG, zijn de cijfers niet goed met elkaar te vergelijken en wordt Groningen hiermee bewust in diskrediet gebracht. Krasemann nuanceerde zijn uitspraak later wel weer bij RTV Noord .

Alliantie met andere ziekenhuizen

Nieuws

menu