Klanten blijven niet zitten op toegewezen plaats: drie horecazaken in Groningen op slot vanwege 'herhaaldellijk overtreden van coronaregels'

Handhavers waken ook de komende tijd over de naleving van de coronaregels in Groningen. Drie horecazaken in de provinncie zijn voor een week gesloten en de toegangsstop in de Groningse binnenstad wordt mogelijk van vrijdag en zaterdag uitgebreid naar andere nachten als het komende week te druk wordt. Foto: reyer boxem

Drie horecazaken in de provincie Groningen moeten de deuren voor een week sluiten op last van de Veiligheidsregio Groningen. Zij hebben herhaaldelijk de coronaregels overtreden.

Om welke etablissementen het precies gaat, wil een woordvoerder niet zeggen. Twee staan in de gemeente Groningen, de derde in de gemeente Midden-Groningen.

Horecazaken hielden klanten niet op toegewezen plek

De betrokken horecazaken hebben zich niet gehouden aan het voorschrift dat alle gasten tijdens hun bezoek moeten blijven zitten op hun toegewezen plaats. Gemeentelijke handhavers zagen bij inspectie dat klanten toch opstonden en rondliepen.

In de Groningse binnenstad blijft de nachtelijke toegangsstop voor de horeca voorlopig beperkt tot de vrijdag en zaterdag. Het afgelopen, eerste weekend waarop die maatregel van kracht was, geeft volgens de gemeente geen reden om het verder aan te scherpen.

‘Nachtklok’ uitgebreid als binnenstad te druk wordt

De toegangsstop kan echter alsnog worden uitgebreid naar andere nachten als het tijdens de komende KEI-introductieweek te druk wordt in de binnenstad. Toezichthouders houden in de gaten of zich zoveel mensen op straat en in de cafés verzamelen dat de veiligheidsregels in de knel komen.

De toegangsstop gaat op vrijdag- en zaterdagnacht in vanaf 01.30 uur. Daarna mogen horecazaken geen bezoekers meer binnen laten. Alleen wie op dat tijdstip al binnen is, mag blijven tot de reguliere (vrije) sluitingstijd.

Nieuws

Meest gelezen

menu