Klanten vrezen corona in supermarkt: 'Ik voel me veiliger als iedereen een mondkapje draagt'

Foto: ANP

De grote Nederlandse supermarkten maakten maandag bekend dat ze klanten die geen mondkapje dragen gewoon binnenlaten. Of we ons nog veilig voelen tussen de schappen? Nee, zeggen de meeste stemmers op onze poll.

Grootgrutters als Jumbo en Albert Heijn ondersteunen het advies van het kabinet en een aantal burgemeesters om in bepaalde gebieden een mondkapje te dragen in de winkel, maar laten de keus aan klanten of zij dit daadwerkelijk doen.

Van de bijna 7000 respondenten zegt 36,8 procent zich veiliger te voelen als iedereen in de supermarkt een mondkapje zou dragen. 'Al is het maar uit respect voor ouderen en winkelpersoneel om ze niet te besmetten', is een van de opmerkingen.

'Zeg je er wat van, dan krijg je een grote mond'

Het lukt in veel gevallen ook niet om voldoende afstand van elkaar te houden, zegt 19,9 procent van de stemmers. Ook zij voelen zich niet veilig tussen de schappen. 'Niemand houdt afstand. Net of er niets aan de hand is. En zeg je er wat van, dan krijg je een grote mond", laat een stemmer weten.

Een op de vijf stemmers vreest geen corona in de supermarkt, omdat hij of zij wél voldoende afstand zegt te houden. 'Ik ga 's avonds laat naar de winkel, dan is het minder druk", klinkt het. 17,2 procent van de respondenten acht het risico op besmetting niet zo groot en voelt zich eveneens veilig in de supermarkt. 'Hoe groot is de kans dat je wordt besmet? Een supermarkt is toch geen bewezen superspreader?'

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu