Klassen van asielschool in Ter Apel vanaf maandag wegens corona nog maar half vol

Op de middelbare school voor asielonderwijs in Ter Apel kan niet volledig meer aan alle corona-eisen worden voldaan Foto: Jan Anninga

Op de middelbare school voor asielkinderen in Ter Apel is het niet meer mogelijk om nog aan alle coronavoorschriften te voldoen.

Daarom krijgt vanaf maandag de helft van de leerlingen thuis les. Waarbij ‘thuis’ voor veel van de kinderen het asielcentrum in Ter Apel is.

Rector Jan de Wit van de Regionale Scholengemeenschap (RSG) in Ter Apel heeft de maatregel bekend gemaakt. De RSG regelt het middelbaar asielonderwijs in Ter Apel dat wordt gegeven in de voormalige basisschool Westermarke.

Lerarenkamer is te klein

Dat schoolgebouw is verouderd en voldoet niet meer aan alle moderne eisen. ,,Zo is de lerarenkamer te klein voor het huidig aantal docenten om onderling de juiste afstand te kunnen houden’’, zegt De Wit.

,,Ook is er geen goed systeem om de lucht te verversen. En nu het kouder wordt, kunnen we niet steeds de ramen open houden. We hebben daarbij ook te maken met een groei van het aantal leerlingen, we gaan richting de 140. Vanwege dit alles moeten we ingrijpen om risico’s te verkleinen.’’

Om en om les op school en in het azc

Dat houdt in elke dag nog maar de helft van de leerlingen op school aanwezig is. De andere helft krijgt in de huiselijke omgeving les.

,,Bijvoorbeeld door digitaal de lessen mee te volgen. We hebben van het rijk 90 laptops voor deze doelgroep gekregen en die kunnen we nu goed gebruiken. We hebben een rooster gemaakt waardoor elk kind in principe de ene dag op school en de volgende thuis lessen volgt. En docenten blijven in de pauzes in de lokalen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu