Klein park aan het water bij monumentale 'BIM-pomp' van architect Dudok in hartje Groningen. 'Je moet locaties hebben waar mensen even kunnen zitten zonder dat een consumptie verplicht is'

Het monumentale BIM-tankstation aan de Turfsingel in Groningen wordt niet gesloopt. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het karakteristieke gebouwtje van architect Willem Dudok goed te restaureren valt.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het karakteristieke pompstation van architect Willem Dudok aan de Turfsingel in Groningen goed te restaureren valt.

Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat het karakteristieke pompstation van architect Willem Dudok aan de Turfsingel in Groningen goed te restaureren valt. Foto: Archief Duncan Wijting

De restauratie van het gebouw maakte aanvankelijk geen deel uit van de opdracht om iets moois te maken van deze saaie verwaarloosde plek aan het water. De gemeente wil dat ontwerper Marseille Buiten een plek maakt waar wandelaars kunnen ‘ontspannen, onthaasten en wegdromen, maar ook feestvieren, picknicken, barbecueën’. Daar hoort nu ook het gebouwtje bij. Naar een ondernemer die het een leuke bestemming wil geven, wordt gezocht.

‘Stad heeft dit nodig’

Nieuws

menu