Kleine Huisjes heeft een beschermengel op Twitter

Bewerkt plaatje op de website www.kleine-huisjes.nl.

Kleine Huisjes is sinds eerste Kerstdag het beroemdste dorp van Nederland. En het heeft nu ook een Twitteraccount. Van een beschermengel uit Utrecht.

Sinds Koning Willem-Alexander Kleine Huisjes noemde in zijn kersttoespraak, is het Groninger gehucht het gesprek van de dag op de social media. Maar er werd vooral over en niet door Kleine Huisjes gesproken.

De dorpsvereniging heeft een eigen website en een twitteraccount @kleinehuisjesNL. Op de website staat nu een trots bewerkt plaatje van het plaatsnaambord van Kleine Huisjes en de koning. Met het twitter-account is in 2013 een handjevol tweets verstuurd. Sindsdien leidt het een slapend bestaan.

Geen enkele link

Maar dinsdag verscheen opeens een nieuw twitteraccount: @kleinehuisjes. 'Groot geworden door koning Willem-Alexander' staat eronder. En 'mogelijk gemaakt door Solideo.nl'.

Solideo is het communicatiebureau voor religieuze en levensbeschouwelijke instellingen van Peter van Zoest. Theoloog en religiejournalist, afkomstig uit Noord-Brabant, woonachtig in Utrecht. Kortom, er is geen enkele link met Kleine Huisjes.

Aan de haal

,,Dat klopt'', zegt Van Zoest desgevraagd. ,,Ik heb helemaal niets met Kleine Huisjes te maken, had er nog nooit van gehoord. Maar ik zag hoe de social media massaal reageerden na die prachtige vondst van de koning. En tot mijn verbazing bleek het twitter-account Kleine Huisjes nog niet te bestaan. Ik weet als communicatiedeskundige uit eigen ervaring hoe anderen daarmee aan de haal kunnen gaan. Dus toen heb ik dat account voor hen vastgelegd.''

Een twitter-account aanmaken is gratis, een domeinnaam voor een website kost geld. ,,Ik zag dat de dorpsvereniging de domeinnaam www.kleine-huisjes.nl wel heeft vastgelegd. De domeinnaam www.kleinehuisjes.nl is te koop'', zegt Van Zoest.  ,,Als ik in Kleine Huisjes woonde, zou ik die zo snel mogelijk vastleggen. Maar ik ga er geen geld in investeren, zo ver wil ik niet gaan.''

Serieus

De Utrechter staat het twitteraccount met liefde af aan een inwoner van Kleine Huisjes die er 'op een serieuze manier gebruik van gaat maken.' ,,Maar dat moet ik wel zeker weten. Mijn intentie is te voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen ermee gaan trollen, dus ik geef het niet zomaar af.''

Nieuws

menu