Konijntjes en kippen om kinderen in Musselkanaal te leren omgaan met dieren

Op het BAG-terrein in Musselkanaal is sinds deze week een mini-dierenweide met konijnen en kippen. Kinderen kunnen er komen buurten en leren omgaan met dieren.

Dit konijntje voelt zich al helemaal thuis in Musselkanaal. Daar is deze week een mini-dierenweide geopend.

Dit konijntje voelt zich al helemaal thuis in Musselkanaal. Daar is deze week een mini-dierenweide geopend. Foto: DVHN

Jolanda Wagenaar is een van de initiatiefnemers. Het met hekken afgezette veldje is niet heel groot, maar groot genoeg voor vier konijntjes van verschillende soorten en drie kippen. De konijnen zijn er al, de kippen komen binnenkort. ,,Het hek is door het Workout-team van Musselkanaal geplaatst. Ze hebben ook onder de grond gaas gelegd.’’

Knuffelen

Van 14.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur kunnen kinderen er knuffelen met de beestjes (als die daar zin in hebben) en leren ze hoe de dieren verzorgd horen te worden. Als ze heel graag bij de diertjes willen zijn, kunnen ze bovendien op een elektronische deurbel drukken. Die hoort Wagenaar in haar woning.

,,’s Avonds gaan de dieren onderdak. De deurtjes van de hokken gaan dan op slot, zodat er niemand bij kan.’’ Het plan is om de mini-dierenweide nog verder aan te kleden met wat meer buizen waar ze in kunnen kruipen en een konijnenburcht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu