Koning Willem-Alexander spreekt bij opening coronatestfabriek in Winschoten met personeel PerkinElmer

Koning Willem-Alexander verricht de openingshandeling voor de assemblagefabriek voor coronatests in Winschoten. FotoLDVHN

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag even na 13 uur de nieuwe productie- en assemblagelocatie voor coronatestkists van PerkinElmer in Winschoten geopend.

 

Hij deed dat met een druk op de knop van de assemblagelijn. Vervolgens legden medewerkers Soscha Siebum en Sepehr Kazemzadeh de vorst het productieproces van de testkits uit.

Rondleiding langs assemblagelijn

Vervolgens nam Willem-Alexander kennis van het afvullen van de testvloeistoffen en het zogeheten ‘prekitten’ De vorst had hier een onderhoud met de werknemers Linda van der Veen en Jan Veurman.

In gesprek met personeel en management

Aansluitend ging Willem-Alexander in gesprek met Wim Kruisman die nu twee dagen in dienst is bij het bedrijf om coronatestkits te maken. Ook had de koning een onderhoud Yvonne Sloots die al 41 jaar voor het bedrijf werkt en met de personeelsleden Tini Timmer en Rienk Buma.

 

Vervolgens ging de koning in gesprek met directeur Perry Luja en het management van het bedrijf.

Het bedrijf heeft al jaren een filiaal in de stad Groningen. Ditt voorjaar werd begonnen met de productie van coronatestkits. Vanwege de grote vraag, zowel in Nederland als internationaal, wordt nu de extra locatie geopend.

 De componenten voor de testkits worden geleverd door afdelingen van het bedrijf uit zowel Nederland (Groningen) als Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Alle coronatestkits van PerkinElmer worden in Winschoten geproduceerd en zijn bestemd voor Nederland en wereldwijde export.

De koning had het druk met bedrijfsopeningen vandaag. ’s Ochtends opende hij de fabriek van Purified Metal Company (PMC) in Delfzijl.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu