Koningin Máxima komt naar Hoogezand om daar het Huis van Cultuur en Bestuur te openen

Koningin Máxima opent woensdag 15 september het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Samen met drie basisschoolleerlingen uit Midden-Groningen zal ze een puzzel leggen in het door Marc van Vliet ontworpen kunstwerk (een tafel).

Koning Maxima komt woensdag 15 september naar Hoogezand. Foto: Shutterstock.

Koning Maxima komt woensdag 15 september naar Hoogezand. Foto: Shutterstock.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn is blij met de komst van de koningin. ,,We zijn trots op ons nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur. Samen met Kielzog en de bibliotheek hopen we onze inwoners in dit prachtige gebouw veel te kunnen bieden. De opening door Koningin Máxima voelt als een koninklijke ‘kers’ op de taart.”

Na de openingshandeling krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het Huis van Cultuur en Bestuur, waarin het gemeentehuis van Midden-Groningen onder één dak zetelt met de openbare bibliotheek, het theater, de muziekschool en een Grand Café.

Ontmoetingstafel

Het Huis van Cultuur en Bestuur is een plek voor mensen die om verschillende redenen naar het gebouw komen, meldt gemeente Midden-Groningen. ‘In de centrale hal komt een bijzondere tafel die dat als kunstwerk uitnodigend weergeeft. De tafel is een plek voor alle bezoekers van het gebouw voor ontmoeting.’

Oude beuk

Marc van Vliet, beeldend kunstenaar uit Overschild, heeft het kunstwerk ontworpen en gemaakt. In het kunstwerk is de monumentale beuk, die bij de Damkerk in Hoogezand gekapt moest worden, gebruikt om zo een tweede leven te krijgen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu