Koninklijke Harddraverij verliest rechtszaak tegen gemeente Groningen (en moet de Drafbaan in het Stadspark toch ontruimen)

Foto: Bas Huybers

Vóór 27 augustus moet de drafbaan in het Stadspark in Groningen ontruimd zijn. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland deze week bepaald. Een domper voor de Koninklijke Harddraverij en Renvereniging (KHRV), die op uitstel hoopte.

De KHRV moest eigenlijk al per 4 januari 2021 van de drafbaan verhuizen. De gemeente Groningen wil het terrein veranderen in een locatie voor grote evenementen en concerten. Voor de paardenrennen, die al zo’n 100 jaar op de drafbaan plaatsvinden, is in de plannen geen plek meer.

Einde van de paardensport in Groningen

De harddraverijvereniging hoopte dat de rechter een streep door het ontruimingsbevel zou zetten. Ze stelt niet genoeg tijd te hebben om een andere locatie te vinden voor de paardenraces en vreest een fikse financiële strop, die het einde van de KHRV en van de paardensport in Groningen zou betekenen.

De rechtbank liet dinsdag weten daar niet in mee te gaan. De gemeente moet dit najaar kunnen beginnen met de bouwwerkzaamheden, wil ze de planning voor het nieuwe evenemententerrein in het Stadspark halen. De KHRV moet aan het eind van de zomer hebben ontruimd, en kan niet tegen de uitspraak in beroep gaan.

Nieuws

menu