Koninklijke Horeca Nederland na dreigement horecatycoon De Drie Gezusters: Begrip, maar houd je zaken gesloten

De Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen. Foto: Leonie Kiezenberg

Koninklijke Horeca Nederland adviseert café-eigenaren niet hun zaken binnen een maand te heropenen, maar begrijpt de noodkreet wel van horecamagnaat Laurens Meyer. De eigenaar van onder meer De Drie Gezusters dreigt zijn 50 zaken op 1 juni te heropenen.

Meyer zegt zijn zaken te openen als de overheid niet met meer geld voor de sector over de brug komt.

‘Twee derde met sluiting bedreigd’

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) begrijpt Meyers opstelling wel. ‘Het water staat veel ondernemers écht aan de lippen’, zegt KHN. ‘Als er niet per direct wordt ingegrepen door het kabinet, moet twee derde van de horecazaken zijn deuren per 1 juli sluiten. Wij kunnen het toch open gaan natuurlijk niet adviseren, maar begrijpen doen we het wel.’

Donderdag had KHN een gesprek met staatssecretatis Mona Keijzer over een noodfonds en perspectief voor horecabedrijven. Eerder diende de sector een eigen noodplan in voor de horeca, voor meer geld voor de noodlijdende sector en een plan om op korte termijn weer open te kunnen. KHN verwachtte donderdag toezeggingen van Keijzer voor extra geld, maar kreeg vooralsnog niet wat het wilde.

Gesprek met Rutte

‘We voelen ons in de steek gelaten door het kabinet dat zegt ondernemers te willen helpen’, aldus KHN. De branche-organisatie wil nog deze week in gesprek met premier Mark Rutte over het vervolg.

Nieuws

Meest gelezen

menu