Korfbalclub WSS uit Oude Pekela moet coronaproof oliebollen bak- en distributieplan opstellen van de gemeente

Korfbalvereniging WSS - wij spelen sportief- uit Oude Pekela is door de gemeente Pekela gesommeerd een coronaproof oliebollen bak- en distributieplan te schrijven.

Oliebollen

Oliebollen Archief: DvhN

WSS was al volop aan het adverteren voor haar jaarlijkse oliebollen actie, er automatisch van uitgaande dat de vergunning verleend zou worden. Maar dit jaar is alles anders, dus ook het in verenigingsvorm bakken van oliebollen.

De speciale bakcommissie van de korfbalclub gaat dit weekeinde een draaiboek opstellen met als belangrijkste punt: hoe een oliebol coronaproof gebakken en gedistribueerd kan worden.

Jaarlijks verkoopt korfbalclub WSS -wij spelen sportief -ongeveer 10.000 oliebollen

,,Er hangt voor de club financieel veel vanaf”, weet voorzitter Peter Wageman. Net als vele andere verenigingen vallen de kantineopbrengsten weg, maar de vaste lasten gaan gewoon door. Acties zijn onhold gezet en daardoor dreigen veel clubs hun begroting niet meer te kunnen rondbreien.,,We zijn financieel gezond, maar gaan nu flink interen. Want alleen van contributie inkomsten kunnen we niet leven. We hebben een oliebol actie hard nodig.”

Jaarlijks gaan ongeveer 10.000 oliebollen de deur uit. Vele vrijwilligers staan dan zij aan zij in de kantine te bakken. ,,Het is dan heel gezellig en veel mensen komen hun bestelling afhalen. Maar dit jaar mag er niemand op het terrein komen. Wellicht moeten we uitwijken naar een andere locatie, maar we gaan nu nadenken hoe de actie toch kan doorgaan.”

Wageman is blij dat de club alsnog de kans krijgt een draaiboek in te leveren. ,,De gemeente is bereidwillig en denkt in mogelijkheden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu