Kraantje Pappie regelt muzieklessen en blokfluit voor straatmuzikantje dat in Enkhuizen werd weggestuurd omdat hij slechts één liedje kende

Kraantje Pappie helpt de in Enkhuizen weggestuurde straatmuzikant Regilio. Foto: Morgan Grunefeld

Regilio is een tienjarige straatmuzikant die met veel plezier speelde in de binnenstad van Enkhuizen. Tot voor kort dan. Hij werd weggestuurd door winkeliers. Er komt hulp uit onverwachte Groninger hoek. Niemand minder dan rapper Kraantje Pappie betaalt enkele muzieklessen voor de jongen. Ook krijgt hij een nieuwe blokfluit.

“Ik hoor wel 120 keer in een uur Vader Jacob“, aldus een winkelier tegen NH Nieuws. Geen slecht woord over de kwaliteit van Regilio’s openluchtconcerten dus, wel over zijn ietwat beperkte repertoire.

Iets dat ook andere winkeliers was opgevallen. En nadat Regilio schijnbaar ook weigerde regelmatig van stek te wisselen, werden er boa’s ingeschakeld om de blokfluitjongen huiswaarts te sturen. Muziekmaken op straat mag namelijk wel, maar daarbij moet wel rekening worden gehouden met de omgeving, was de boodschap. Het gevolg: een huilende Regilio.

De gekwetste jongen wilde nooit meer  op straat zijn blokfluit laten horen. De lol was eraf.

Maar daar is reddende engel Kraantje Pappie

Regilio kreeg direct veel bijval uit allerlei hoeken, zoals programmamakers van 3FM. En tijdens zijn live gesprek met de dj’s, kwam daar ineens Kraantje Pappie aan de telefoon. ,,Blokfluit-Regilio?”, vraagt de Groningse rapper. ,,Wát een eer om jou te ontmoeten. Ik hoorde dat jij twee liedjes verschrikkelijk goed kunt spelen. Te gek!”

Vervolgens legt de jongen uit wat hem overkomen is. ,,Complete bullshit”, reageert de rapper uit Groningen. Hij adviseert hem gewoon weer op straat te spelen.

Aansluitend vraagt Kraantje Pappie aan Regilio of hij wel muzieklessen volgt. ,,Nee, ik heb alles zelf geleerd”, antwoordt het mannetje. ,,Laat even je gegevens achter bij de jongens van 3FM. Dan zorg ik dat er wat geld jouw kant op komt voor lessen en een nieuwe blokfluit", reageert Kraantje Pappie.

Nieuws

Meest gelezen

menu