Krabbel van De Leeuw op roze gipsarm

Michael de Leeuw deelt volop krabbels uit. Foto DvhN

Voetbalfans van FC Groningen grepen de fandag in winkelcentrum Paddepoel zaterdag aan om massaal met hun helden op de foto te gaan.

Voetbalfans van FC Groningen grepen de fandag in winkelcentrum Paddepoel zaterdag aan om massaal met hun helden op de foto te gaan.

Een handtekeningenjacht veranderde het winkelcentrum zaterdag in een speurtocht met voetballers in alle hoeken en gaten. Jonge fans en een enkele verdwaalde opa drukten hen een onafgebroken stroom verzamelboeken, ballen, kladblaadjes, schetsboeken, fotoplaatjes, t-shirts en witgroene spullen onder neus.

Gipsarm
Af en toe kwam er iets bijzonders voorbij, zoals de roze gipsarm waarmee Shirley Andriessen (17) op jacht ging. Of de grote vlag van Sem (5) en Sven (11) Bakker uit Lageland. Van een iets ouder meisje had voetballer Albert Rusnak zijn handtekening wel twee keer mogen zetten, op beide billen, maar uitgerekend hem kon ze niet vinden. Een paar potjes voetbal tegen de pupillen van Lycurgus, Oranje Nassau en het Duitse SUS Rhede maakte de fandag extra leuk, ook voor de profs, al moesten ze 1 tegen 6 of 3 tegen 12. Het teleurstellende spel van de club bleef onbesproken, daar was de fandag veel te leuk en te spannend voor. ,,Maar ik heb Hoesen wel even gevraagd hoe dat zit'', zei de moeder van Sem. ,,Hij heeft beloofd te scoren als hij weer mee doet.''

Nieuws

Meest gelezen

menu