Kringloop+ Vinkhuizen viert zaterdag verjaardag (met gratis broodjes hamburger)

Kringloop+ is vandaag jarig. Ter ere van het vierjarig bestaan is de winkel opgeknapt. Zo is bijvoorbeeld de boekenhoek opnieuw ingericht.

De kringloopwinkel in Vinkhuizen is zaterdag jarig en viert feest. Hoe? Met een boeken- en muziekmarkt en gratis broodjes hamburger.

Petra (42) zoekt tussen de stellingen vol servies van Kringloop+ in Vinkhuizen naar een klein vaasje. „Ik heb het niet heel erg nodig, maar het zou fijn zijn als ik er eentje vind. Je weet hier nooit wat je tegenkomt” Ze komt regelmatig in deze zaak en houdt ervan om heerlijk tussen de spullen te sneupen.

En zo wandelen er meer schatzoekers in de kringloopwinkel. Rustig schuivelen ze langs de schappen. Ze tillen een potje op, aaien over een houten kastje of voelen aan een kledingstuk. Alsof ze aan het schatgraven zijn. De een is op zoek naar speelgoed, de ander naar een boek dat ze nog niet gelezen hebben. Ondertussen hangen de medewerkers vlaggetjes op en zetten ze de boel klaar voor het grote feest van zaterdag.

Hamburgers

De winkel bestaat vier jaar en ter ere van dit heugelijke feit is er zaterdagmiddag van alles te beleven. Betalende klanten krijgen een broodje hamburger, de koffie en thee is gratis en er is een boeken- en platenmarkt.

De winkel aan de Diamantlaan heeft een flinke metamorfose ondergaan. Zo hangen er overal nieuwe bordjes zodat duidelijk is waar wat precies ligt, hebben de vrijwilligers nieuwe houten kledingrekken gebouwd en is de kledingafdeling een stuk groter geworden. „Die afdeling loopt het allerbeste”, vertelt woordvoerder Rinske Tiel. „Dus daar wilden we meer ruimte aan geven.”Ook zijn de boekenkasten opnieuw in gedeeld en voorzien van genrelabels.

Zware eikenhouten meubelen

In de winkel werken zo’n vijftig vrijwilligers. Zij nemen meubels aan, sjouwen ze naar binnen, werken op de kledingafdeling en beheren de kassa. „In principe zijn alle spulen welkom zolang ze schoon, netjes en heel zijn. Er zijn wel een paar uitzonderingen, zoals zware eikenhouten meubelen.” Die worden bijna niet verkocht.

Welke producten het meeste binnen worden gebracht? „Ik denk de boeken. Maar het is eigenlijk heel wisselend. We zijn ontzettend afhankelijk van wat mensen doneren. De ene keer besluiten een opa en oma om alle puzzels van hun kleinkinderen te doneren. De andere keer worden we gebeld omdat we een huis leeg moeten halen”, vertelt Tiel.

Rustig aan

Petra heeft ondertussen een flinke buit bij elkaar gescharreld. Een klein vaasje, een hoefijzer en drie lieve schilderijtjes. „Die komen bij de trap te hangen.” Haar gouden tip voor winkelen in tweedehandswinkels? „Je moet geen haast hebben. Als je per direct een grijze bank zoekt, dan kan dat nogal lastig worden. Hier gaat het erom dat je ergens tegenaan loopt waarvan je denkt: oh, dat kan ik wel gebruiken!”

Nieuws

Meest gelezen

menu