Kringloopwinkels van Wedeka gaan weer open

In de kringloopwinkel in Stadskanaal wordt veel kleding verkocht Foto: archief Harry Tielman

De kringloopwinkels in Stadskanaal, Ter Apel en Veendam van werkvoorzieningschap Wedeka gaan per 11 mei weer open. De winkels waren gesloten vanwege het coronavirus. Vanaf 6 mei kunnen mensen bovendien hun spullen weer inbrengen bij de inbrengpunten in Veendam en Stadskanaal.

„Maar alleen op afspraak”, benadrukt Duncan den Boer, divisiemanager bij het schap. Hij lacht: „Wij zitten niet te wachten op files van 500 meter, zoals bij de stort.” Met de ingebrachte spulletjes wordt de winkel weer spic en span gemaakt.

Aangepaste openingstijden

Vanaf 11 mei kunnen bezoekers daar dan tussen neuzen. „We hebben een heel draaiboek opgesteld”, daarin staat onder meer dat bij de kassa’s het inmiddels bekende plexiglas komt te hangen, winkelkarretjes en mandjes gepoetst worden en er duidelijke regels zijn over het houden van afstand. Ook zijn de openingstijden aangepast. Bezoekers zijn welkom op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur en dinsdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Den Boer is blij dat de winkels in Veendam, Stadskanaal en Ter Apel weer openen, ze zijn een goed draaiend onderdeel van het werkvoorzieningschap, dat het financieel niet makkelijk heeft. Vorig jaar trokken de winkels ongeveer 144.000 bezoekers. Den Boer waarschuwt echter: mocht blijken dat bezoekers zich niet aan de regels houden, dan sluit Wedeka de winkels weer. „Wij willen onze mensen pertinent niet blootstellen. We gaan het heel goed monitoren.”

Nieuws

Meest gelezen

menu