Kroegeigenaren in Groningen balen van extra coronamaatregelen in binnenstad: 'Nu wordt er direct met de botte bijl gehakt'

Foto: Sikkom

Verschillende kroegeigenaren in de binnenstad van Groningen reageren verbolgen op de nieuwe coronamaatregelen die burgemeester Schuiling donderdag aankondigde. Er geldt op vrijdag- en zaterdagnacht voor horeca binnen de Diepenring vanaf 1.30 uur een toegangsstop. ,,Dit is dramatisch."

Bojan Vidakovic van Smoke aan de Grote Markt was nog niet op de hoogte van het besluit en reageert furieus: ,,Dit meen je niet. Net in het weekend als het lekker weer wordt en we eindelijk weer wat kunnen verdienen. Hoe dan?”

Ook Jan Hoeve van De Negende Cirkel is not amused: ,,Dit is dramatisch. Anderhalve maand lang werd niet opgetreden tegen de aanzwellende drukte. Daar is de horeca verantwoordelijk voor, maar de gemeente ook. Die heeft dat laten gebeuren en keek de andere kant op. Dus eerst wordt de ruimte gegeven, daar maken een paar zaken misbruik van en nu moet iedereen boeten. Waarom zijn ze niet eerst begonnen met handhaven en als dat niet werkt zwaarder geschut inzetten. Nu wordt er direct met de botte bijl gehakt.”

'Met vrijheid heeft een avondklok weinig te maken'

En Limuel Mulder van Dorst?! over het besluit van Schuiling: ,,Hij is van de VVD, toch? Met vrijheid heeft een avondklok weinig te maken. Ik had liever gezien dat ze net als met Koningsnacht de Poelestraat tijdelijk afsluiten voor publiek als het te druk wordt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu