Komen er eindelijk 5000 woningen aan de Suikerzijde in Groningen? Natuurorganisaties en gemeente uit de loopgraven

De vloeivelden bij de voormalige Suikerunie-fabriek hebben zich ontwikkeld tot een waardevol natuurgebied. Natuurorganisaties vrezen dat dat in het gedrang komt door de plannen voor de nieuwe stadswijk Suikerzijde.

De vloeivelden bij de voormalige Suikerunie-fabriek hebben zich ontwikkeld tot een waardevol natuurgebied. Natuurorganisaties vrezen dat dat in het gedrang komt door de plannen voor de nieuwe stadswijk Suikerzijde. Foto: Peter Wassing

Het einde van het gevecht tussen de natuurorganisaties en de gemeente Groningen over De Suikerzijde lijkt in zicht. Beide partijen werken een akkoord uit dat behoud van natuur en de bouw van een nieuw stadsdeel met 5000 woningen mogelijk maakt.

Diverse bronnen melden dat de nadere invulling van het akkoord nog even in beslag neemt. Daarna kunnen ze naar buiten treden en is de strijdbijl definitief begraven. Beschermde dieren in de vloeivelden hebben dan in de omgeving zicht op een goed heenkomen en de gemeente maakt vaart met de ontwikkeling van De Suikerzijde (5000 woningen).

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's