Kunstenares Drieborg maakt portret Ede Staal

In het stadskantoor van Appingedam zijn in augustus en september schilderijen te zien van beeldend kunstenaar Marloes Buigel Boering.

De kunstschilder (1968) woont en werkt net even buiten Drieborg. Het werk van Buigel Boering is niet goed te vangen in een stijl maar is nog het best te kenmerken in een impressionistische/realistische wijze van schilderen, waarbij ze ook de abstractie niet schuwt. Haar onderwerpen zijn divers: landschappen, model, dieren, portretten van muzikanten in kleur of zwart/wit en (inkt)tekeningen.

Zelf typeert ze haar werk graag als: ,,Geraakt worden door wat je ziet en voelt. Hierdoor geïnspireerd en gefascineerd raken, dat volgen en vertalen naar een schilderij, schets of krabbel. Dat kan de emotie of houding zijn van een mens, de ogen die de ziel weerspiegelen of de weidsheid en kracht van het Groningse landschap die een emotie oproepen.

Buigel Boering werkt onder meer met olieverf op linnen, vaak op een bewerkte ondergrond van vogeltjeszand of in een krachtige pennenstreek. In de schilderijen worden diverse lagen en kleuren aangebracht, zodat ze door elkaar heen gaan schijnen.

De kunstenares studeerde in 2006 af aan de Wackers Academie in Amsterdam en volgde daarna nog schilderlessen. Vanaf 2008 tot 2014 koos ze vrijwel fulltime voor het moederschap om in 2014 de kwast weer op te pakken. In opdracht maakte ze twee portretten van de dertig jaar geleden overleden zanger Ede Staal.

Nieuws

menu