Kunstenares Martina Dal Brollo loopt vijfdaagse zwerfafvalopruimtocht door Groningen

Foto: Shutterstock

De Italiaanse kunstenares Martina Dal Brollo begint op 16 juni aan een vijfdaagse zwerfafvalopruimtocht door de provincie Groningen. Met haar reis wil ze aandacht vragen voor zwerfafval en wijzen op de gevolgen van het weggooigedrag. De tocht zou in maart al plaatsvinden, maar werd door toedoen van het coronavirus uitgesteld.

De actie is een initiatief van de instantie Groningen Schoon Dankzij Mij. Dal Brollo vertrekt dinsdagochtend vanaf Wijkpost Zuid in Groningen. Gedurende de dag krijgt ze bijval van verschillende instanties, waaronder Huiskamerteam Binnenstad, Green Office medewerkers van de RUG en werknemers van Wijkbedrijf Selwerd. ‘s Middags loopt de kunstenaar via Adorp en Sauwerd naar Winsum. Ook vrijwilligers kunnen zich voor de tocht aanmelden.

Expositie

Gedurende de andere dagen komt Dal Brollo langs tal van andere Groningse Plaatsen, zoals Den Andel, Pieterburen en Winsum. De tocht sluit af met het opruimen van drijfvuil van de Diepenring tot het Hoornse Meer. Het afval dat tijdens de tocht wordt verzameld, wordt niet alleen opgeruimd. Dal Brollo wil het meeste recyclen en gebruiken voor het maken van kunstwerken die ze op 19 september, de datum van World Cleanup Day, exposeert september exposeert in het Wall House #2 te Groningen.Nieuws

Meest gelezen

menu