Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant in actie voor Oekraïne. Breng kleding, voedsel of andere spullen naar inzamelpunten in Emmen, Groningen en Leeuwarden

Dennis Rithov uit Irpin voor de verwoeste woning waar hij samen met zijn moeder woonde. Mediahuis Noord hoopt met hulp van de lezers mensen zoals Dennis te kunnen helpen.

Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant starten een actie voor Oekraïne. En vragen daarvoor jouw hulp.

De oorlog in Oekraïne duurt nu bijna tien maanden. Dagelijks zijn elektriciteitscentrales doelwit van Russische aanvallen, net als burgerdoelen zoals ziekenhuizen, woningen en scholen.

Waar kan ik spullen brengen?

Op donderdag 29 december zijn er inzamelacties in Groningen (Lübeckweg 2),Emmen (Parkeerterrein Oost, Van Schaikweg 59) en Leeuwarden (Sixmastraat, op het parkeerterrein).

Warme kleding, goede slaapzakken, thermokleding, voedsel als pasta of groenten in blik, koffie en thee, maandverband en hygiëneproducten, aan alles is gebrek. Ook kaarsen, zaklantaarns, batterijen en CampinGaz-setjes zijn welkom.

Mediahuis Noord werkt voor een goede besteding van giften samen met onder meer de stichting OpenDoorUkraine.NL van Robert Serry, de eerste Nederlandse ambassadeur in Oekraïne. En met lokale NGO’s en organisaties in Oekraïne.

Overleven