Koninklijke onderscheiding voor Dineke Mik (76), al 20 jaar vrijwilligster bij ’t Marnehoes in Wehe-den Hoorn

De versierselen behorende bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Dineke Mik (76) uit Wehe-den Hoorn kreeg zondag uit handen van burgemeester Henk Jan Bolding een Koninklijke Onderscheiding. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dineke Mik is twintig jaar actief als vrijwilligster bij cultureel centrum ’t Marnehoes in haar woonplaats, zo meldt gemeente Het Hogeland.

‘Ze vervulde verschillende bestuursfuncties en verleent diverse hand- en spandiensten in het centrum. Zo is ze verantwoordelijk voor de programmering van artiesten en verzorgt ze de kaartverkoop. Ook verzorgt ze de schoonmaak en draait ze bardiensten.’

Naast haar werk voor ’t Marnehoes was Mik actief als seniorenvoorlichter. Ze is lid van de Adviesraad Het Hogeland en de voorganger daarvan, de ouderenraad.

‘Niks is haar te veel’

,,Niks, werkelijk niks is haar te veel”, zei Bolding in zijn toespraak.

,,Met haar tomeloze inzet, met haar ‘nait soezen moar doun-mentaliteit’ is Dineke Mik een van de belangrijkste kurken waarop ’t Marnehoes drijft. Ook als seniorenvoorlichter en als lid van de ouderenraad en de opvolger daarvan, de Adviesraad Het Hogeland, was én is ze actief. En betoont ze zich een betrokken Hogelandster met oog en oor voor dat wat er in de samenleving speelt.”

Nieuws

menu