Laatste kluswerk voor opvang 250 Oekraïense vluchtelingen in verzorgingshuis De Molenhof in Oude Pekela

De laatste hand aan de verbouwingen moet nog worden gelegd, maar vanaf dinsdag komen de eerste Oekraïners naar De Molenhof. Het oude verzorgingshuis in Oude Pekela moet een thuis bieden aan 250 vluchtelingen.

In het voormalige verzorgingshuis De Molenhof in Oude Pekela worden vanaf dinsdag 250 vluchtelingen opgevangen. ,,We willen dat mensen zich welkom voelen.''

In het voormalige verzorgingshuis De Molenhof in Oude Pekela worden vanaf dinsdag 250 vluchtelingen opgevangen. ,,We willen dat mensen zich welkom voelen.'' Foto: Huisman Media

Er is ‘pas’ één verdieping klaar op maandagmorgen. Alhoewel, de gezamenlijke keuken moet daar nog worden afgebouwd. De planning is strak, geeft Rein Koopman toe. Hij is door de gemeente ingevlogen als projectleider vluchtelingenhuisvesting Pekela. Met stoom en kokend water heeft de kleine gemeente getracht een relatief grote opvang te bouwen in korte tijd. ,,Het gaat lukken’’, zegt Koopman met een zweem trots.

Hij moet luid praten, er wordt nog stevig geboord door de klussers in het pand. Zij zorgen ervoor dat er op elk van de drie verdieping één gezamenlijke kookplaats is met drie inductiekookplaten. De afzuigkappen moeten nog worden geïnstalleerd en er wordt druk gewerkt aan het stroomnet. Ze verleggen het om te voorkomen dat de stoppen doorslaan. Later zal ook de oude, grote keuken omgebouwd worden tot gezamenlijke kookplaats.

Gespreid bedje voor Oekraïners

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's