Alles over labskaus: het gerecht van zeevaarders, dat zowel regionale trots oproept als culinaire afschuw

Liverpool of Hamburg, Gotenburg of Bremen? Nee, we hebben het niet over fans van voetbalclubs, maar over fans van labskaus. Het Noord-Europese stoof- of pureegerecht roept zowel regionale trots op als culinaire afschuw. Waar komt labskaus eigenlijk vandaan?

Labskaus: geen culinair bijster opwindend gerecht, maar wel een met een behoorlijke geschiedenis.

Labskaus: geen culinair bijster opwindend gerecht, maar wel een met een behoorlijke geschiedenis.

Loop de Old Commercial Room in Hamburg binnen en je voelt de oude Hanzestad tot in je diepste poriën. On-Duits in naam – opgericht eind 18de eeuw door een Engelse reder – maar een reurend zij het toeristisch middelpunt van Duitse keuken. Op de kaart klassiekers als Hamburger Aalsuppe , Rauchmatjesfilet en Gegrillte Schweinshaxe . Maar de roem van de keuken: de Labskaus waarvan het restaurant zich trots ‘ambassadeur’ noemt.

Nieuws

Meest gelezen

menu